DE START VAN HET SEIZOEN

7 juni 2024

DE START VAN HET SEIZOEN; DE ‘RUSH’, DE ENERGIE!
Zodra de eerste voorjaarszonnestralen weer schitteren op het Haarlemse Spaarne en haar zijtakken die de romantische grachten van deze historische stad vormen, begint het bij Jeroen weer te kriebelen. De Cornelia roept! Deze grande dame, vernoemd naar zijn ouders Cornelia en Co (Jacobus Johannes), wordt van stal gehaald. Voordat de Cornelia aan het einde van het vaarseizoen vorstvrij wordt opgeslagen, gaat er een heel proces vooraf om haar alvast weer ‘vaarklaar’ te maken. De open sloep (Seafury 730 Comfort) wordt gepoetst, het teakhout schoongemaakt en de motor krijgt onderhoud. De eerste tocht vanuit de winterstalling is altijd weer een bijzonder moment. Zelfs na 14 jaar kan Jeroen nog intens genieten van de start van het seizoen; de ‘rush’, de energie! Een fantastisch gevoel.

 

HET ROER OM
Voor Jeroen, eigenaar en schipper van Haarlem Canal Tours, is 15 jaar geleden letterlijk het roer omgegaan. Na een carrière in de sales & marketing bij grote internationale bedrijven als Motorola, O2/Telfort en Schneider Electric was het tijd voor een nieuw avontuur. Met zijn passie voor varen, voorliefde voor Haarlem en opleiding en interesse in (kunst)geschiedenis in combinatie met zijn commerciële achtergrond, was Haarlem Canal Tours een droom die werkelijkheid moest worden.

 

PIONEER OP DE HAARLEMSE WATEREN
Als eerste op de Haarlemse wateren, bood Haarlem Canal Tours open sloep rondvaarten en privé-vaartochten met schipper aan in de prachtige luxe open sloep ‘De Cornelia’. Als getogen Haarlemmer kent Jeroen alle mooie verhalen en de historie van de stad. Hij weet je alles te vertellen over de bijzondere monumenten die de stad rijk is. Haarlem is een van de grootste monumentensteden van Nederland, waarvan je er vele vanaf het water kunt bewonderen. Bijzondere monumenten zoals het Teylersmuseum, Hodshon Huis, de Kathedrale Basiliek Sint Bavo en Molen De Adriaan.

 

INSMEREN MET ZONNEBRAND EN DAN KUNNEN DE TROSSEN LOS
De dagen in het vaarseizoen beginnen vroeg en eindigen laat. ’s Ochtends vroeg, voordat de eerste gasten al enthousiast op de kade staan te wachten bij zijn vaste ligplaats aan het Spaarne t.h.v. huisnr. 17/Hodshonhuis, wordt de sloep opgehaald van de nachtligplaats en naar restaurant Zuidam gevaren. Restaurant Zuidam, gevestigd in de gelijknamige voormalige scheepswerf aan het Spaarne ligt aan de rand de binnenstad en is nu een trendy restaurant waar de historische waarde grotendeels behouden is. De dag begint met een heerlijke Latte Macchiato, de boekingen doornemen, voorbereidingen treffen per arrangement, en zorgen dat de sloep pico bello in orde is. Insmeren met zonnebrand en dan kunnen de trossen los.

 

VERBORGEN JUWEELTJES
Het geheim van het succes van Haarlem Canal Tours is de combinatie van kleinschaligheid, persoonlijk contact, de unieke presentatie over de geschiedenis & ontwikkeling van de stad en natuurlijk de prachtige luxe open sloep, waarmee je heerlijk ontspannen Haarlem ontdekt vanaf het water. Naast rondvaarten volgens dienstregeling met losse ticketverkoop, biedt Haarlem Canal Tours ook arrangementen, privé-vaartochten en zakelijke evenementen aan. De arrangementen zijn fantastische belevingen waarbij je Haarlem niet alleen vanaf het water ervaart maar ook de stad en omgeving kunt ontdekken. Reserveer eens Rondvaart & Lunch bij Dijkers Eten & Drinken, of een Rondvaart & Fiets arrangement in samenwerking met RENTaBIKE Haarlem. Niet alleen voor bezoekers aan de stad, maar ook als lokale inwoner kun je nog steeds genieten van de adembenemende architectuur en verborgen juweeltjes vanaf de Haarlemse wateren. Stap aan boord van de comfortabele luxe sloep, ontspan, ontdek en geniet van de natuur en de prachtige monumentale stad Haarlem.

 

Boek snel je rondvaart hier: haarlemcanaltours.com!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Meer berichten

haarlemcanaltours.com
BOEK NU