Blog concept Maartje

5 juni 2024

Zodra de eerste voorjaarszonnestralen weer schitteren op het Haarlemse Spaarne en zijn zijtakken die de romantische grachten van deze historische stad vormen, begint het bij Jeroen weer te kriebelen. De Cornelia roept! Deze grande dame, vernoemd naar zijn moeder, wordt van stal gehaald. Voordat de Cornelia te water gaat, gaat er een heel proces vooraf om haar ‘vaarklaar’ te maken. De open sloep (merk, technische details) wordt gepoetst, gewaxt, de motor krijgt onderhoud en de kussens worden, indien nodig, vernieuwd. De eerste tocht vanuit de loods is altijd weer een bijzonder moment. Zelfs na 10 jaar kan Jeroen nog intens genieten van de start van het seizoen; de ‘rush’, de energie! Een fantastisch gevoel.

 

Rondvaart door de grachten

 

Haarlem Canal Tours tocht

Voor Jeroen, eigenaar en kapitein van Haarlem Canal Tours, is het 10 jaar geleden letterlijk het roer omgegaan. Na een succesvolle carrière in de marketing bij grote merken als (naam merk) was het tijd voor een nieuw avontuur. Zijn passie voor varen in combinatie met zijn commerciële achtergrond was een droom die werkelijkheid moest worden.

Als een van de eerste pioniers in de Haarlemse wateren, bood Haarlem Canal Tours unieke vaartochten aan in een prachtige luxe open sloep met kapitein. Als geboren en getogen Haarlemmer kent Jeroen alle mooie verhalen en de historie van de stad, en weet hij je alles te vertellen over de bijzondere monumenten die de stad rijk is. Haarlem is een van de grootste monumentensteden van Nederland, waarvan je er vele vanaf het water kunt bewonderen. Bijzondere monumenten zoals het Teylersmuseum, Hodshon Huis, de Kathedrale Basiliek Sint Bavo en de molen De Adriaan.

Cornelia op het water in haarlem

De dagen in het vaarseizoen beginnen vroeg en eindigen laat. ’s Morgens vroeg, voordat de eerste gasten al enthousiast op de kade staan te wachten bij zijn vaste ligplaats aan het Spaarne, wordt de boot opgehaald bij de Zuidam. De Zuidam, een voormalige scheepswerf en nu een trendy restaurant, waar de historische waarde grotendeels behouden is. De dag begint met een kop koffie, de boekingen doornemen, voorbereidingen treffen per arrangement, en zorgen dat de boot pico bello in orde is. Insmeren met zonnebrand en dan kunnen de trossen los.

Het geheim van het succes van Haarlem Canal Tours is de unieke combinatie van kleinschaligheid, persoonlijk contact en natuurlijk de prachtige luxe open sloep, waarmee je heerlijk ontspannen Haarlem ontdekt vanaf het water. Naast (privé)rondvaarten biedt Haarlem Canal Tours ook arrangementen en zakelijke evenementen aan. De arrangementen zijn fantastische belevingen waarbij je Haarlem niet alleen vanaf het water ervaart maar ook de stad en omgeving kunt ontdekken. Reserveer eens een Rondvaart en Lunch, of een Rondvaart met Fiets arrangement. Niet alleen voor toeristen, maar ook als lokale inwoner kun je nog steeds genieten van de adembenemende architectuur en verborgen juweeltjes vanaf de Haarlemse wateren. Stap aan boord van de comfortabele luxe sloep, ontspan, geniet van de natuur en de prachtige monumentale stad Haarlem.

Boek snel je rondvaart hier!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Meer berichten

Canal tour op het water in Haarlem

DE START VAN HET SEIZOEN

DE START VAN HET SEIZOEN; DE ‘RUSH’, DE ENERGIE! Zodra de eerste voorjaarszonnestralen weer schitteren op het Haarlemse Spaarne en haar zijtakken die de romantische grachten van deze historische stad

haarlemcanaltours.com
BOEK NU